Η βιομηχανία φωτογραφίας ζητά συλλογική λογοδοσία μετά τους ισχυρισμούς #MeToo εναντίον του David Alan Harvey

Επί 14 Ιανουάριος, φωτογράφοι, φοιτητές, επιμελητές, συγγραφείς, ακαδημαϊκοί και άλλοι επαγγελματίες του κλάδου της φωτογραφίας από όλο τον κόσμο δημοσίευσαν μια δήλωση που ζητούσε συλλογική λογοδοσία κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης στη φωτογραφία. Η δήλωση έρχεται μετά από ένα άρθρο στο Columbia Journalism Review, που δημοσιεύθηκε στις 21 Δεκεμβρίου 2020, όπου έντεκα άτομα κατηγόρησαν τον φωτογράφο Magnum David Alan Harvey για σεξουαλική παρενόχληση. Η δήλωση αναπαράγεται πλήρως παρακάτω.

647 φωτογράφοι, φοιτητές, επιμελητές, συγγραφείς, ακαδημαϊκοί και άλλοι επαγγελματίες του κλάδου της φωτογραφίας από όλο τον κόσμο συναντήθηκαν για να ζητήσουν συλλογική λογοδοσία κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης στη φωτογραφία μετά από ένα άρθρο στο Columbia Journalism Review όπου έντεκα άτομα έχουν κάνει ισχυρισμούς με επιβεβαιωτικά στοιχεία εναντίον του φωτογράφου Magnum David Alan Harvey.

Η δήλωση εκφράζει αλληλεγγύη για τα άτομα που έχουν μιλήσει. Καλεί τη Magnum Photos να επιδείξει ηγετική θέση στον κλάδο, λαμβάνοντας προληπτικά και επανορθωτικά βήματα για τον καθορισμό νέων θεσμικών προηγουμένων και προτύπων. Καλεί επίσης όλα τα θεσμικά όργανα, τους κατόχους εξουσίας και την ηγεσία στο φωτορεπορτάζ και την ευρύτερη βιομηχανία λήψης εικόνων να συμμετάσχουν ενεργά στη μετατόπιση της κατανόησης του κλάδου για τις προκλήσεις που συνδέονται με την αντιμετώπιση της σεξουαλικής παρενόχλησης και των καταχρήσεων εξουσίας από το πρόβλημα ενός ατόμου σε ένα συλλογικό και συστημικό που απαιτεί κοινή λογοδοσία και δράση.

Οι υπογράφοντες περιλαμβάνουν Alejandra Aragón, Φωτογράφος με βάση το Ciudad Juárez; Έιμι Yenkin, Συν-Ιδρυτής του Εμείς, οι Γυναίκες που εδρεύει στη Νέα Υόρκη. Ana Casas Μπρόντα, Συν-διευθυντής της Ύδρας, Πόλη του Μεξικού; Anastasia Taylor-Lind, Φωτορεπόρτερ, Λονδίνο, Ανδρέα Σοφή, Συν-Ιδρυτής, να Διαφοροποιήσουν Φωτογραφία * Anna Fox, University for the Creative Arts, Farnham; Alessia Glaviano, Εμπορικό Visual Director/Vogue Italia, Μιλάνο; Magnum φωτογράφους Bieke Depoorter, Carolyn Drake, Cristina De Μέσον, η Χάνα Τιμή, Νανά Heitmann, Newsha Tavakolian, και Σοχράμπ Hura; Ντανιέλα Zalcman, Εκτελεστικός Διευθυντής, οι Γυναίκες Φωτογραφία; Donald Weber, Royal Academy of Art, Φωτογράφος, Ρότερνταμ, Ελίζαμπεθ Krist, Οπτική Σκέψη Συλλογική, Τζέρσεϊ Σίτι; Emmeline Γιονγκ, Co-ιδρυτής & Διευθυντής, Objectifs , τη Σιγκαπούρη, την Έμμα Bowkett, Διευθυντής Φωτογραφίας, financial Times το Σαββατοκύριακο το Περιοδικό, το Λονδίνο, η Φραντσέσκα Filippini, Πίντο, Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, Οι Φωτογράφοι ” Gallery, Λονδίνο * η Ισιδώρα Ρομέρο, Ανεξάρτητος φωτογράφος, Κίτο; Jai Lennard, Ιδρυτής, Χρώμα Θετικό, Νέα Υόρκη * η Τζούλιετ Ρούχα , τα Προγράμματα και Προβολής Manager World Press Photo Ίδρυμα, στο Άμστερνταμ; Η Χάνα Ρέγιες Μοράλες, Μανίλα; Έστερ Keijser, Ανεξάρτητος Επιμελητής, Συντάκτης, Συγγραφέας, Den Haag, η Κάρεν Knorr, Φωτογράφος και Καθηγητής Φωτογραφίας, του Λονδίνου, το Κέλι Hussey-Σμιθ, Καθηγητής Φωτογραφίας, Σχολή καλών τεχνών, Πανεπιστήμιο RMIT, Μελβούρνη; Laia Abril, Καλλιτέχνης, Βαρκελώνη; Λαρς Σβεν Willumeit, Επιμελήτρια, Zürich; Lekgetho Makola, Επικεφαλής της Αγοράς Φωτογραφία, το Εργαστήριο, το Γιοχάνεσμπουργκ Λουίζ Fedotov-Clements, Διευθυντής / ΜΟΡΦΉ το Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας, το Ντέρμπι Lucy Conticello, Συντάκτης Φωτογραφιών, Παρίσι * Madz Rehorek, Φωτογράφος, Δάσκαλος, Πανεπιστήμιο RMIT, Μελβούρνη; Mohamed Somji, Του Κόλπου Photo Plus, Dubai; Nayantara Gurung Kakshapati, διευθυντής Φεστιβάλ – φωτογραφία Κατμαντού, Κατμαντού; Νίνα Μπέρμαν, φωτογράφος NOOR και Καθηγητής Πανεπιστήμιο Κολούμπια, Νέα Υόρκη; Oriana Koren, Ιδρυτής, η λίστα Lit; ιδρυτικό μέλος, συλλογικό όργανο, Λος Άντζελες; Peter DiCampo, συνιδρυτής, τα καθημερινά έργα; μέλος/thuma Collective, Yangon; Tanvi Mishra, Δημιουργικός Διευθυντής-Το περιοδικό Caravan, Νέο Δελχί; Τάνια Habjouqa , NOOR Συγγραφέας/ φωτογράφος, την Ανατολική Ιερουσαλήμ * Tanzim Wahab, Διευθυντής του Φεστιβάλ – Chobi Μελά, Dhaka * Tasneem Alsultan, Φωτορεπόρτερ / RUWA, Νταμάμ; Τάρα Pixley, Αρχή Συλλογική, Συν-Ιδρυτής + Μέλος του Διοικητικού συμβουλίου * Καθηγητής της Οπτικής Δημοσιογραφίας, Loyola Marymount University, Los Angeles; Yagazie Emezi, Φωτογράφος, Λαγός? Γιεν Duong, Φωτογράφος, Πόλη του Χο Τσι Μινχ.

Δήλωση που ζητά συλλογική λογοδοσία κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης στη φωτογραφία

Σε άρθρο του Columbia Journalism Review (CJR) της Kristen Chick που δημοσιεύθηκε στις 21 Δεκεμβρίου 2020, έντεκα άτομα έχουν κάνει ισχυρισμούς με επιβεβαιωτικά στοιχεία, ακατάλληλης και καταχρηστικής συμπεριφοράς που διεξάγεται για δεκατρία χρόνια από το μέλος της Magnum Photos David Alan Harvey “που κυμαίνονται από υποβλητικά Σχόλια έως ανεπιθύμητες σεξουαλικές προόδους έως Αυνανισμό χωρίς τη συγκατάθεσή τους για βιντεοκλήσεις”.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με όλα αυτά τα άτομα, που έχουν πει την αλήθεια τους με απίστευτο θάρρος. Καταδικάζουμε σθεναρά τη σεξουαλική παρενόχληση και την κατάχρηση εξουσίας σε όλες τις μορφές. Γνωρίζουμε ότι πολλοί επιζώντες δεν λαμβάνουν την υποστήριξη που θα τους επέτρεπε να μιλήσουν την αλήθεια τους και έτσι αναγνωρίζουμε ότι οι δημόσιες μαρτυρίες που είναι ορατές είναι πολύ πιθανό μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Αναγνωρίζουμε ότι κάθε φορά που κάποιος μοιράζεται την ιστορία της κακοποίησης, το κάνει ενάντια σε μεγάλες πιθανότητες, λόγω σημαντικών κινδύνων, συμπεριλαμβανομένης της εκ νέου τραυματισμού, κοινωνική και επαγγελματική εξοστρακισμός, απώλεια εργασίας και επαγγελματικές ευκαιρίες, και νομικά αντίποινα.

Ενώ καμία διορθωτική ενέργεια δεν μπορεί να θεραπεύσει πλήρως τις πληγές που προκλήθηκαν στους επιζώντες, οι ειλικρινείς και αυτο-αντανακλαστικές μορφές αναγνώρισης και δράσης είναι ένα κρίσιμο πρώτο βήμα. Μια ουσιαστική συγγνώμη που συνδέεται με την ενεργό και συνεχή δέσμευση για δράση μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην επισκευή.

Σημειώνουμε ότι η ανακοίνωση μιας έρευνας, καθώς και η παροχή ορισμένων πληροφοριών σχετικά με τη θεσμική λειτουργία του οργανισμού, όπως δημοσιοποιήθηκε από την Magnum Photos στην πιο πρόσφατη δήλωσή τους με ημερομηνία 5 Ιανουαρίου 2021, είναι κινήσεις προς την κατεύθυνση της λογοδοσίας και της διαφάνειας. Ωστόσο, για να οικοδομήσουμε την εμπιστοσύνη που απαιτείται για την έναρξη της προτεινόμενης έρευνας με οποιοδήποτε μέτρο επιτυχίας, η Magnum Photos πρέπει να απελευθερώσει τον κώδικα συμπεριφοράς τους και οποιεσδήποτε άλλες σχετικές πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία έρευνας το συντομότερο δυνατό, και σίγουρα πολύ πριν κλείσει η έρευνα. Για να διατηρήσει τη θέση της στον κλάδο, η Magnum Photos πρέπει να αναλάβει την πλήρη ευθύνη για την αντιμετώπιση όλων των ηθικών ζητημάτων όσον αφορά τη συμπεριφορά των μελών τους, καθώς και τις θεσμικές πρακτικές που έχουν προκαλέσει ανησυχητικές ανησυχίες σχετικά με την εκμετάλλευση ανηλίκων. Και τα δύο αυτά θέματα απαιτούν ισότιμο μέτρο επείγουσας ανάγκης, καθώς αντικατοπτρίζουν βαθιές και συστημικές ανισότητες εξουσίας που μπορούν να δημιουργήσουν τις συνθήκες που διευκολύνουν την κατάχρηση.

Καθώς εκτυλίσσεται η υποσχόμενη έρευνα, καλούμε τη Magnum Photos να υπερβεί τις μεθόδους διαχείρισης κρίσεων. να μην επιτρέψουμε να παρεμποδίσουν το χρόνο, τους γραφειοκρατικούς και νομικούς περιορισμούς.να μην τοποθετήσουμε για άλλη μια φορά ολόκληρο το βάρος της απόδειξης στους επιζώντες, αλλά να αναζητήσουμε κάθε πιθανή εναλλακτική λύση ενώ συγκεντρώνουμε αποδεικτικά στοιχεία και μαρτυρίες μαρτύρων. Καλούμε τις φωτογραφίες Magnum να επιδείξουν ηθικό θάρρος και ηγεσία πέρα από αυτήν την υπόθεση, λαμβάνοντας προληπτικά και επανορθωτικά βήματα για τον καθορισμό νέων θεσμικών προηγουμένων και προτύπων.

Με την ενίσχυση και την έκκληση για αλλαγή στον κλάδο, καλούμε όλους τους θεσμούς, τους κατόχους ισχύος και την ηγεσία στο φωτορεπορτάζ και την ευρύτερη βιομηχανία λήψης εικόνων να κάνουν το ίδιο. Τους καλούμε να συμμετάσχουν ενεργά στη μετατόπιση της κατανόησης της βιομηχανίας μας σχετικά με τις προκλήσεις που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της σεξουαλικής παρενόχλησης και των καταχρήσεων εξουσίας από το πρόβλημα ενός ατόμου σε ένα συλλογικό και συστημικό που απαιτεί κοινή λογοδοσία και δράση.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με όλους τους επιζώντες που έπρεπε να υποστούν σεξουαλική παρενόχληση, άλλες μορφές κακοποίησης και διακρίσεων, Φίμωση, και εκφοβισμός στο φωτορεπορτάζ και στην ευρύτερη βιομηχανία λήψης εικόνων λόγω του φύλου ή του σεξουαλικού προσανατολισμού τους, Αγώνας, εθνικότητα, τάξη, κάστα, ικανότητα, ή οποιοδήποτε άλλο σύστημα περιθωριοποίησης;

Δεσμευόμαστε να ακούμε, να μαθαίνουμε και να εξετάζουμε τους δικούς μας ρόλους στο να είμαστε συνένοχοι σε μια κουλτούρα που επιτρέπει και εξομαλύνει τέτοιες παραβιάσεις. Ως μάρτυρες, παρευρισκόμενοι, και συμμάχους, δεσμευόμαστε να λάβουμε ουσιαστικά μέτρα για να αποτρέψουμε μια κουλτούρα ατιμωρησίας να συνεχίσει να προκαλεί ζημιά, πόνος, και αποκλεισμός για τόσους πολλούς φίλους και συναδέλφους μας.

Καταδικάζουμε τη χρήση νομικής και Νομισματικής επιρροής για τη σιωπή ατόμων και θεσμών που εργάζονται για την καταπολέμηση αυτών των μορφών κακοποίησης.

Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τις δεσμεύσεις μας για την ανάπτυξη των απαραίτητων πόρων και υποδομών για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής παρενόχλησης και της κατάχρησης εξουσίας – τόσο αργή, κουραστική και ατελής όσο το ταξίδι μπορεί να αισθάνεται.

Και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να μιλάμε, να στεκόμαστε αλληλέγγυοι και να αντιμετωπίζουμε ο ένας τον άλλον με βασική ανθρώπινη αξιοπρέπεια και σεβασμό.

Leave a Comment